İsviçre Konfederasyon Başkanı Burkhalter, Almanya ve Fransa'yı ziyaret ediyor

İsviçre Konfederasyon Başkanı Didier Burkhalter Almanya ve Fransa’yı kapsayan resmi ziyarete başladı.

Google Haberlere Abone ol
İsviçre Konfederasyon Başkanı Burkhalter, Almanya ve Fransa'yı ziyaret ediyor

İsviçre Konfederasyon Başkanı Didier Burkhalter Almanya ve Fransa’yı kapsayan resmi ziyarete başladı. Konfederasyon Başkanı Burkhalter, bugün Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Berlin’de bir araya geldi. İki lider Almanya ile İsviçre arasındaki olumlu ilişkilerin devam ettiği mesajını verdi.

Basın toplantısında göçmen kotasını kabul eden referandum sonucunu değerlendiren Didier Burkhalter, “Biz vatandaşın verdiği karar doğrultusunda hareket etmeye alışkınız. O doğrultuda en iyi çözümü arıyoruz.” diyerek doğrudan demokrasi anlayışını aktardı. Merkel ise “Biz kendi prensiplerimizden vazgeçmeyeceğiz ve İsviçre de referandum sonucundan vazgeçmeyecek. Konuşarak orta yolunu bulacağız.” diye konuştu.

Merkel, kota uygulamasına aşırı tepki verilmemesi gerektiğini öne sürdü. Angela Merkel, İsviçrelilerin aldığı kararı doğru bulmadığını fakat saygı duyduğunu dile getirdi. Merkel, "AB ile İsviçre’nin ilişkilerin olabildiğince yoğun kalmasını hedefliyoruz. Yeni kota uygulamasının hayata geçmesi için üç yıllık süresi var. Üç yıl içerisinde mâkul çözüm bulunmalıdır.” dedi.

Burkhalter, İsviçrelilerin kota uygulama kararından sonra ilk defa Almanya’da iki temaslarda bulundu. Konfederasyon başkanının akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’e geçmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar