İsveç'te AP seçimleri için oy verme işlemi başlıyor

İsveç’te seçmen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için oy kullanmaya yarın başlıyor. Oy kullanmak için gerekli olan seçmen belgesinin 2 Mayıs’tan itibaren posta yolu ile bütün adreslere postalandığı kaydedildi.7 milyon seçmenin bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te AP seçimleri için oy verme işlemi başlıyor

İsveç’te seçmen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için oy kullanmaya yarın başlıyor. Oy kullanmak için gerekli olan seçmen belgesinin 2 Mayıs’tan itibaren posta yolu ile bütün adreslere postalandığı kaydedildi.

7 milyon seçmenin bulunduğu İsveç’te oy verme işlemi 7 Mayıs sabah saat 9:00’da başlayacak, 25 Mayıs akşamı da sona erecek.

Avrupa Parlamentosu’nda 5 yıl boyunca görev yapacak yeni vekilleri belirlemek için sandık başına giden İsveçli seçmen, AP’ye 20 vekil gönderecek.

AB vatandaşları AP sayesinde kendilerini doğrudan ilgilendiren konularda politikaların yapılabilmesi için gündem oluşturabiliyor, farklı inisiyatifler geliştirebiliyor. Vatandaşlar yine temsilcileri aracılığıyla bir konuda araştırma komisyonlarının oluşturulmasına katkıda bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar