İsveç’in ilk kadın başpiskoposu görevine başladı

İsveç Protestan Kilisesi’nin (Svenskakyrkan) başpiskoposluğuna seçilen ilk kadın olan Antje Jackelen, bugün görevine resmen başladı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında yapılan seçimle, emekli olan Başpiskopos Anders Wejryd’un yerine seçilen...

Google Haberlere Abone ol
İsveç’in ilk kadın başpiskoposu görevine başladı

İsveç Protestan Kilisesi’nin (Svenskakyrkan) başpiskoposluğuna seçilen ilk kadın olan Antje Jackelen, bugün görevine resmen başladı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında yapılan seçimle, emekli olan Başpiskopos Anders Wejryd’un yerine seçilen 57 yaşındaki Antje Jackelen, bugün Uppsala Katedrali’nde yapılan bir törenle görevi devraldı.

Jackelen’in başpiskoposluğa seçilmesi ülkede tartışma konusu olmuştu. Ülkenin önde gelen din adamlarından Dag Sandahl, kadın bir başpiskoposun kabul edilemeyeceğini belirterek, "İsveç Kilisesi’nin çöküşü başlamıştır." demişti.

Son yedi yıldır Lund kentinde piskoposluk yapan Jackelen, 1955 yılında Almanya’nın Herdecke kasabasındadoğdu. 22 yaşındayken İsveç’e okumak için gelen Jackelén, Uppsala Üniversitesi’nde teoloji okudu. Bir rahiple evli olan Jackelen’in iki de çocuğu bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar