İsveç polisi namus cinayetinin sembolü Fadime Şahindal'ın kardeşini öldürdü

İsveç polisi, 12 yıl önce babası tarafından öldürülen ve İsveç'te, namus cinayetlerinin sembolü haline gelen Fadime Şahindal'ın kardeşini vurarak öldürdü.

Google Haberlere Abone ol
İsveç polisi namus cinayetinin sembolü Fadime Şahindal'ın kardeşini öldürdü

İsveç polisi, 12 yıl önce babası tarafından öldürülen ve İsveç'te, namus cinayetlerinin sembolü haline gelen Fadime Şahindal'ın kardeşini vurarak öldürdü.

Uppsala şehrinde meydana gelen olayda, eski eşini, annesi ve kız kardeşini ölümle tehdit eden Fadime Şahindal'ın 34 yaşındaki erkek kardeşi, ihbar üzerine eve gelen polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı. Elinde 2 bıçak bulunan zanlı Şahindal, polislere direnince, polislerden birinin açtığı ateşle yaralandığı bildirildi. Kafasından yaralanan Şahindal'ın, olay yerinde can verdiği kaydedildi.

Son bir yıl içinde İsveç polisinin gözaltına almaya çalıştığı esnada ateş ederek öldürdüğü vakıa sayısı 6'ya yükseldi. Tepkilerin artması üzerine bir açıklama yapan Polis Sendikası Ombudsmanı Hans Olsson,inceleme başlattıklarını ve polisin bu tür olaylarda elektrikli silah kullanması gerektiğini belirtti.

Fadime Şahindal Kimdir?

Fadime Şahindal, 12 Eylül’den sonra siyasi mülteci olarak Kahramanmaraş’tan İsveç’e giden bir ailenin kızı. Çok sayıda Maraşlının yaşadığı Uppsala’ya yerleşen, İsveç’te büyüyen Şahindal için sonun başlangıcı, ailesinin onu amcasının oğluyla evlendirmek istemesi oldu.

İsveçli bir gençle evlenmek isteyen Fadime Şahindal bunu reddetti. Daha sonra istediği İsveçli ile evlenen Şahindal, ayrılması için kendisini tehdit eden babası Rahmi Şahindal ve ağabeylerini İsveç polisine şikâyet etti. Kocası bir trafik kazasında ölünce talihsiz kadın, evi terk edip saklanmaya başladı. İsveç hükümeti Fadime Şahindal'a başka bir kimlik vermeyi teklif etti, ancak Şahindal bunu kabul etmedi.

Bir süre İsveç Meclisi’nde yer alan Kürt milletvekili Nalin Baksı’nın evinde saklandığı ifade edilen Fadime Şahindal, bu arada sosyal hizmetler eğitimi almaya başladı.

Hazırlayacağı tez için altı aylığına Kenya’ya gitmesi gerektiği belirtilen Şahindal, gitmeden önce annesi ve kızkardeşine veda etmek üzere evine uğradı. Tam o sırada eve gelen babası tarafından üç kurşunla öldürüldü. 21 Ocak 2002 günü öldüğünde 26 yaşındaydı.


CİHAN

Yorumlar