İsveç İslamofobi ile mücadeleye 60 milyon kron ayıracak

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, İslamofobi ile mücadele için hükumetin 60 milyon kron (9 milyon dolar) para ayıracağını belirtti. Avrupa'da ve İsveç'te son dönemde artan ırkçı ve İslam karşıtı saldırılar ve bunlarla mücadele...

Google Haberlere Abone ol
İsveç İslamofobi ile mücadeleye 60 milyon kron ayıracak

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, İslamofobi ile mücadele için hükumetin 60 milyon kron (9 milyon dolar) para ayıracağını belirtti.

Avrupa'da ve İsveç'te son dönemde artan ırkçı ve İslam karşıtı saldırılar ve bunlarla mücadele konularını masaya yatıran İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, insanların dinlerinden dolayı ayrımcılığa uğradığını kaydetti. Müslümanları "terörist" gösteren "kültürel terörizm" ile mücadele edilmesi gerektiğini altını çizen Ullenhag, "Camilere ve İslami mabetlere saldırılar oluyor. Birçok Müslüman günlük yaşamda ırkçılık kokan hareketlerle karşı karşıya. Başörtüsü takan kadınlar sözlü ve hatta bazen de fiziksel saldırılar maruz kalıyor. İslam'ın gerçek yüzünü insanlara göstermeliyiz. Bu yüzden İslamfobi ile daha sert mücadele etmeliyiz." dedi.

İslam karşıtlığı politikasının Avrupa'daki aşırı sağ partiler tarafından özellikle kullanıldığını söyleyen Ullenhag,"Genel olarak Avrupa'da yabancı düşmanlığı, aşırı sağ popülist partilerin propagandalarından ortaya çıkıyor. Avrupa Parlamentosu'na, İsveç'ten göçmen karşıtı politikaları ile bilinen İsveç Demokratlar 2 parlamenter gönderdi. Bu durum İsveç için son derece üzücüdür." diye konuştu.

Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Sempozyumu hazırlayacaklarını ve sempozyuma bilim adamları ve çeşitli STK temsilcilerini davet edeceklerini belirten Ullenhag, ayrıca hükumetin İslamofobi ile mücadeleye 60 milyon kron ekstra para ayıracağının söyledi.

Geçen hafta İsveç'in Milli Günü'nü Malmö'de bulunan Müslümanlara ait bir camide kutlayan İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, ay sonunda da Konya'nın Kulu ilçesine gidecek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsveç'in Kulu Fahri Konsolosluğu'nun açılışını yapacak. CİHAN

Yorumlar