İsveç gazetesi seçim öncesinde Türkçe ve Kürtçe yayın yapacak

İsveç'te yayın yapan Sydsvenskan gazetesi, genel ve yerel seçimlerin yapılacağı Eylül ayında en az 15 dilde ek çıkarmayı planlıyor.İsveç'te 160 ülkeden 1,5 milyona yakın göçmen kökenli insan yaşaması münasebeti ile seçimler öncesi...

Google Haberlere Abone ol
İsveç gazetesi seçim öncesinde Türkçe ve Kürtçe yayın yapacak

İsveç'te yayın yapan Sydsvenskan gazetesi, genel ve yerel seçimlerin yapılacağı Eylül ayında en az 15 dilde ek çıkarmayı planlıyor.

İsveç'te 160 ülkeden 1,5 milyona yakın göçmen kökenli insan yaşaması münasebeti ile seçimler öncesi seçmeni daha iyi bilgilendirmek için Sydsvenskan birçok dilde ek gazete ve dergi çıkaracak.

Bu konuda büyük bir sorumluluk aldıklarını ifade eden Sydsvenskan editörü Heidi Avellan; İngilizce, Arapça, Türkçe, Fransızca, Boşnakça, Kürtçe, Sırpça, Hırvatça, Farsça ve başka yabancı dillerde olmak üzere çeviri yapabilen tercümanlar aradıklarını belirtti.

İsveç vatandaşı göçmenlerin demokratik oy haklarını kullanmadan önce detaylı bilgi edinmelerinin temel insan hakları olduğunu belirten Avellan, kısa süreli işe alınacak tercümanların Malmö şehrinde görev yapacaklarını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar