İsveç, anne olmak için en iyi üçüncü ülke

İngiltere'de 178 ülke arasında yapılan bir araştırmaya göre, dünyada anne olmak için en iyi ülke sıralamasında Finlandiya başı çekerken, Somali en son sırada yer aldı. ''Save the Children'' adlı kuruluşun 15'incisini hazırladığı annelik...

Google Haberlere Abone ol
İsveç, anne olmak için en iyi üçüncü ülke

İngiltere'de 178 ülke arasında yapılan bir araştırmaya göre, dünyada anne olmak için en iyi ülke sıralamasında Finlandiya başı çekerken, Somali en son sırada yer aldı.

''Save the Children'' adlı kuruluşun 15'incisini hazırladığı annelik araştırmasında, gelişmiş ülkeler arasında Norveç ikinci, İsveç üçüncü oldu.

İlk üç sırayı alan İskandinavya ülkeleri, anne ve çocuk ölümü oranlarının düşük olması, kadınların daha uzun ömürlü olması, okuma oranının ve gelirlerinin yüksekliği, politik statülerinin iyi ve doğum izninin en az bir yıl olması gibi kriterlerle bu araştırmada liste başı oldu.

Listede sadece en iyi ve en kötü 10 ülkeye yer verildi.

Listenin en alt sıralarında yer alan Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Mali ve Guinea-Bissau’da yaşam kalitesinin düşüklüğünden binlerce anne ve çocuğun hayatını kaybettiği de kaydedildi.

Save the Children’a göre dünya genelinde tahmini her gün 800 anne ve 18 bin çocuk önlenebilir sebeplerden dolayı hayatını kaybediyor. CİHAN

Yorumlar