İsveç anamuhalefet liderinin skandal İsrail savunması yoğun tepki aldı

İsveç anamuhalefet Sosyal Demokrat Partisi Lideri Stefan Löfven'in, resmi facebook sayfasından paylaştığı mesajda İsrail'in çocuk ve sivillere yönelik yaptığı hava saldırısını kısmen haklı görmesi büyük tepkilere neden oldu.Löfven'in...

Google Haberlere Abone ol
İsveç anamuhalefet liderinin skandal İsrail savunması yoğun tepki aldı

İsveç anamuhalefet Sosyal Demokrat Partisi Lideri Stefan Löfven'in, resmi facebook sayfasından paylaştığı mesajda İsrail'in çocuk ve sivillere yönelik yaptığı hava saldırısını kısmen haklı görmesi büyük tepkilere neden oldu.

Löfven'in yayınladığı mesaja aralarında İsveçli siyasetçi, yazar, sanatçı ve sivil toplum örgütü başkanının da bulunduğu 3 binden fazla kişi yorum yazarak tepki gösterdi. Haberi manşete taşıyan İsveç medyası, Lövfen'e ağır eleştiriler yöneltti.

Stefan Löfven'in resmi facebook sayfasından paylaştığı mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Filistin, İsrail'e 700' den fazla füze attı. Yüzden fazla ölü var. Hamas biran önce füze saldırısını durdurmalı. 3 tane İsrailli gencin kaçırılması da, bu trajedinin nedeni. İsrail'in uluslararası hukuka saygı göstermesi lazım ama kendini de savunma hakkı var. Şiddetin artması ve sivillerin ölmesinden kaygılıyım. Bir an önce BM Güvenlik Konseyinin ateşkes çağrısına uyulmalı ve şiddet sona ermeli. Taraflar müzakere masasına oturmalı..."

CİHAN

Yorumlar