İstanbul o listede dünya 5.'si oldu!

Dünyanın en büyük arama moturu 'Google'nin son Foto Platform Panoramio araştırmalarına göre dünya genelinde en çok fotoğrafı çekilen şehir listeleri arasında İstanbul 5. sıraya yerleşti.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul o listede dünya 5.'si oldu!


İstanbul'un hemen bir alt sırasında Venedik 6. sırada. En çok fotoğrafı çekilen kent ise New York, sıralamayı Roma, Barcelona, Paris, İstanbul, Venedik, Monte Carlo, Floransa, Buenos Aires, Budepeste olarak devam ediyor. 

Her saniye milyonlarca çekilen fotoğraflar internet web siteleri, sosyal paylaşım siteleri, android cihazlarıyla dünyanın dört bir yanında herkes tarafından izleniyor. Fotoğraflar artık geçmiş zamanla, şimdiki zaman arasında ki  farkı göstermek için yol gösterici rol oynuyor.

 Fotoğraf sanatını sadece profesyonel amaçlı değil amatör fotoğrafçılar kendilerini daha iyi tanıtmak, ispatlamak için sosyal paylaşım siteleri içinde fotoğraf paylaşım uygulaması için en çok kullanılan İnstagram'ı tercih ediyor. Araştırmalar sonucunda en çok tıklanan ve fotoğrafı çekilen üç Avrupa arasında Roma, Paris, İstanbul yer alıyor. İnstagram'da en çok paylaşılan fotoğraf listesinin başında Disneyland-Amerika, Dodger Stadyumu-Los Angeles, Times Square- New York, Siam Paragon (AVM) Bangkok, Gorki Park- Moskova, Kızıl Meydan- Moskova, Madison Square Garden- New York, Yankee Stadyum-New York, Dubai Mall (AVM) Arap Emirlikleri yer alıyor.

 

 

 

Yorumlar