İsrailliler, Netanyahu'yu İstemiyor!

On binlerce İsrailli, cumartesi akşamı başkent Tel Aviv'de toplanarak, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya 17 Mart'taki genel seçimlerde yeniden aday olmama çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İsrailliler, Netanyahu'yu İstemiyor!

Rabin Meydanı'nda birleşen kalabalık, ellerindeki döviz ve pankartlarla 'İsrail değişim istiyor' sloganları attı. Son zamanların en kalabalık etkinliğinde bir araya gelen eylemcileri, sivil cemiyet kuruluşları örgütledi.

Eylemciler hesabına konuşan sözcü, İsrail'in önceliklerinin değişmesi gerektiğini ve sağlık, eğitim ve mesken ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Herhangi bir politik parti yönünden örgütlenmese de, eylemcilerin çoğu sol ve merkeze yakın partilerin destekçilerinden oluştu. Sol parti 'Meretz' de eylemde stant açtı.

MOSSAD'IN ESKİ ŞEFİ DE NETANYAHU'YU ELEŞTİRDİ

Eylemin peşinden kürsüde konuşan İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın eski şefi Meir Dagan, ülkede liderlik krizi yaşandığını söyleyerek Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi. Dagan, 'İsrail kurulduğundan bu güne hiç bu kadar fena bir vaziyete düşmemişti' dedi. Dagan, eski başbakan Ariel Şaron yönünden 2002'de göreve getirilmiş ve 2011'de istifa etmişti.

EN FAZLA OYU ALMASI BEKLENİYOR

İsrail'de 11 partinin katılacağı 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine yönelik yapılan kamuoyu araştırmalarında, İşçi Partisi önderi İzak Herzog liderliğindeki 'Siyonist Blok' ile Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisinin en iyi oyu alması bekleniyor.

SEÇMENLER HERHANGİ BİR ADAYA DEĞİL, PARTİ LİSTESİNE OY KULLANABİLİYOR

İsrail'in tamamının tek bir seçim bölgesi şekilde kabul edildiği seçim sisteminde, seçmenler herhangi bir adaya değil, parti listesine oy kullanıyor. Hükümet kurmak için ise 120 sandalyeli mecliste 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor. (Kaynak: AP)

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar