İsrailli meslektaşı ile görüşen Lavrov, İran yolcusu

İran nükleer sorunu ve Suriye krizinin barışçıl yollarla çözümü için yoğun çaba sarf eden Moskova, İsrail ve İranlı yetkililerle mekik diplomasisi yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
İsrailli meslektaşı ile görüşen Lavrov, İran yolcusu

İran nükleer sorunu ve Suriye krizinin barışçıl yollarla çözümü için yoğun çaba sarf eden Moskova, İsrail ve İranlı yetkililerle mekik diplomasisi yapıyor. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la Moskova’da bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, akşam saatlerinde Tahran’a geçecek. Lavrov’un Tahran temasları yarın da devam edecek.

Lieberman’la görüşmesi öncesi kısa değerlendirmede bulunan Lavrov, bölgesel ve uluslar arası sorunları ele alacaklarını kaydetti. Kış aylarında Moskova’da olmaktan memnun olduğunu ifade eden Lieberman da, “Biz ciddi bir şekilde bölgesel sorunları masaya yatırıyoruz. Yeterince problemimiz var…” ifadelerini kullandı. Görüşmede İran nükleer programı ve İsrail-Filistin barış görüşmelerinin ele alındığı kaydedildi. Rusya, İsrail’de enerji yatırımları ile de yakından ilgileniyor.

İsrail’le görüşmesinin ardından Tahran’a geçecek Lavrov’un Cenevre’de kabul edilen anlaşma zemininde İran’ın nükleer programını masaya yatırması bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan Tahran ziyareti ile ilgili yapılan açıklamada, iki ülke arasında ilişkilerin en yüksek seviyede devam ettiğine vurgu yapıldı. Bölgesel istikrar ve uluslar arası güvenlik için çalıştıklarını ifade eden Bakanlık açıklamasında, tüm alanlarda iki ülke çıkarına olacak şekilde işbirliğinin süreceğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar