İsrail'in saldırıları hava, kara ve denizden sürüyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 16 gündür devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 718'e yükseldi. Ölenlerin yüzde 75'ini siviller oluşturuyor.İsrail'in kara bir haftadır sürdürdüğü kara operasyonlarında ise 33 asker öldü. Gazze'den...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in saldırıları hava, kara ve denizden sürüyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 16 gündür devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 718'e yükseldi. Ölenlerin yüzde 75'ini siviller oluşturuyor.

İsrail'in kara bir haftadır sürdürdüğü kara operasyonlarında ise 33 asker öldü. Gazze'den atılan roketler ise 2 İsrailli ile Tayland vatandaşı bir işçinin ölümüne sebep oldu.

Bu sabah Cebeliye mülteci kampını hedef alan saldırıda aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti. Aralarında 18 aylık bir çocuk da var. 20'den fazla insanın yaralandığı saldırının ardından enkaz altındakileri arama çalışmaları sürüyor.

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki sınır boyunca çatışmaların da sürdüğü ifade edildi. Gazze şehrinin sahiline ise İsrail savaş gemilerinden 100'den fazla füze fırlatıldı. Kurtarma görevlileri, yoğun ateş sebebiyle bölgeye giremiyor.

Dünyada nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu bölgelerden Gazze Şeridi'ne İsrail bombardımanı kara, hava ve denizden devam ederken ateşkes görüşmeleri de sürüyor. Hamas, İsrail ve Mısır'ın uyguladığı ablukanın kaldırılmaması halinde ateşkese 'evet' demeyeceklerini açıkladı. 1,8 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi, ablukalar sebebiyle dev bir açık hava hapishanesini andırıyor. CİHAN

Yorumlar