İsrail’in katliamı Bosna’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da protesto edildi. Başçarşı’daki Sebil’de Saraybosna Çocukları Meydanı’na kadar Filistin bayraklarıyla yürüyen grup, ‘Katliama hayır’, 'Gaza kanıyor,...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’in katliamı Bosna’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da protesto edildi. Başçarşı’daki Sebil’de Saraybosna Çocukları Meydanı’na kadar Filistin bayraklarıyla yürüyen grup, ‘Katliama hayır’, 'Gaza kanıyor, Dünya uyuyor’, ‘Gazze’nin yanında olmak için Müslüman değil, insan olmak yeterli’ yazılı dövizler taşıdı.

Bosna’da yaşayan 400 kadar Arap kökenlinin de destek verdiği gösteride Cihan’a konuşan Nebil Nasır, "Biz bu katliam ve soykırımın durdurulması gerektiği mesajını vermeye çalışıyoruz. İsrail'in faşist ve Nazi politikasına son vermek gerekiyor. İsrail 6 yıldan fazla süredir Filistinlilerin üzerinde terör ve soykırım yapıyor. Dünya liderlerine ve bütün uluslararası toplumdan dökülen kana son vermesini istiyoruz.” dedi.

Gösteride Saraybosnalılara da hitap eden Nasır, İsrail’in sivilleri kasten öldürdüğünü vurguladı. Gazzelilerin toplu olarak cezalandırılmasının hiçbir uluslararası kurala sığmadığını dile getiren Nasır, “İsrail saldırganlığına, faşist soykırım politikasına ‘dur’ diyoruz. Nazilerin soykırım politikasını Filistinliler üzerinde uygulamaya, devlet terörüne son verin.” diye konuştu.

Mısır kökenli Bosna vatandaşı Amine Leyla ise “Askerlerin sivilleri vurmasının nasıl bir şey olduğunu iyi biliyoruz. İsrail'in dün hastaneye saldırdığını gördük. Gazzelilere karşı sorumluluk hissediyoruz.” dedi.

Bosna'da yaşayan Filistinli Muhammed Hamad da Gaze'deki elektrik ve telefon hatlarının kesilmesinden dolayı yakınlarından haberdar alamadığını ifade etti. Hamad, “Filistin eskiden Yahudiler için tek güvenli yerdi. Onlara kucağımızı açtık ve rahat bir şekilde yaşadılar. Şimdi bize olan borçlarını böyle ödüyorlar.” ifadelerini kullandı.

Geçmişte Bosna’nın birçok şehrinin de bombalar altında harap olduğunu hatırlatan Bosnalılar, Gazze’yi hedef alan saldırılarla aynı acıyı hissettiklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar