İsrail'in kara operasyonu dördüncü gününde

İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini, tünellerden birinde askerlerini hedef alan bir saldırının da geri püskürtüldüğünü...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in kara operasyonu dördüncü gününde

İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini, tünellerden birinde askerlerini hedef alan bir saldırının da geri püskürtüldüğünü bildirdi.

İsrail'in son 13 gündür süren hava ve kara operasyonlarında Gazze'de aralarında çok sayıda sivilin de yer aldığı en az 342 kişi hayatını kaybetti. Son hava saldırılarında en az 25 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Tel Aviv hükümeti, tünellerin Gazze sınırından İsrail’e militan, patlayıcı ve silah sokmak için kullanıldığını öne sürüyor. Gazze, bu gece son günlerin en ağır hava bombardımanlarından birisini yaşadı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den gelen bir füzenin Dimona’ya düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğünü açıkladı. Şu ana kadar İsrail tarafında 2 sivil ve 3 asker öldü. Askerlerden birisinin “dost ateşinde” öldüğü iddia edildi.

İsrail, kara operasyonunun başladığı Perşembe’den bu yana 200 hedefin vurulduğunu açıkladı. Çatışmaların başından bu yana Gazze’den İsrail’e 1760 füze fırlatıldığı, füzelerin çoğunun İsrail’in hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Hamas, İsrail’in Gazze ablukasını kaldırma, hava, deniz ve karayolu girişlerini açma ve geçen ay Batı Şeria’da tutuklanan Filistinlileri serbest bırakması karşılığında birkaç yıl sürecek bir ateşkes önerisi sundu. İsrail ise Mısır’ın önerdiği ateşkes için baskı yapmaya çalışıyor. Bu ateşkes tüm saldırıların durması, Gazze ve İsrail arasında mal ve insan geçişlerinin rahatlatılması gibi öneriler içeriyor. CİHAN

Yorumlar