İsrail’in Gazze saldırıları Rusya’da protesto edildi

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Gorkiy Parkı’nda, Filistin’e destek amacıyla miting düzenledi. Başkent Moskova’da başta Ruslar olmak üzere Tatar, Dağıstanlı, Çeçen ve Orta Asyalı yaklaşık 100 kişi Filistin’e destek mitingi düzenleyerek...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’in Gazze saldırıları Rusya’da protesto edildi

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Gorkiy Parkı’nda, Filistin’e destek amacıyla miting düzenledi.

Başkent Moskova’da başta Ruslar olmak üzere Tatar, Dağıstanlı, Çeçen ve Orta Asyalı yaklaşık 100 kişi Filistin’e destek mitingi düzenleyerek İsrail’i protesto etti. Gorkiy Parkı’nda bir araya gelen göstericiler mitinge konuşma ile başladı. Ellerinde Rusya ve Filistin bayrağı taşıyan protestocular “Filistin’e, Gazze’ye özgürlük”, “Katil İsrail,” gibi pankartlar açarak sorunun barışçıl yollarla çözülmesini talep etti. Miting konuşmalarında Filistin’e karşı yapılanları dünya ülkelerinin görmesi, zulmün son bulması ve İsrail’e gerekli yaptırımların uygulanması istendi. Ayrıca, Filistin’de akan kanın durması, çocukların ve halkının artık ölmemesi gerektiği vurgulandı.

Mitinge katılan Rusya Küreselleşme Karşıtı Hareketi üyesi Aleksandr Kitayev, “Buraya kardeş Filistin halkını, Arap arkadaşlarımı İsrail’in işgaline karşı desteklemek için geldim. İsrail devleti SSCB yardımıyla İkinci Dünya Savaşı neticesinde Orta Doğu’da bir sosyalizm merkezi kuralım niyetiyle yapılmıştı. Ancak çok kısa sürede emperyalizmin tarafına geçti ve savaşmaya başladı.” dedi. Neredeyse bölgede İsrail saldırısına maruz kalmayan ülke olmadığını söyleyen Kitayev, “İsrail bölgedeki kardeş halkları bir birine düşürme çabasında. Bu çabalar yarım asırdan fazla devam etmekte ve bunlarla konuşacak takatimiz kalmadı. Filistin topraklarında Amerikan ve İngiltere emperyalizmi için yer vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

“İSRAİL’İN AGRESİF POLİTİKASI VE SİVİLLERE SALDIRMASINA KARŞIYIM”

Musulmanka (Müslime) Dergisi’nin editörü Anastasiya Fatima Yejova, “Bir Müslüman olarak Filistin halkının İsrail işgaline karşı buradayım. Akil bir insan olarak her zaman adaletin tarafındayım. Herhangi bir millet yurdundan sürülüyorsa, onu topraklarında işgalciler hükmetmeye yelteniyorsa, ırkçı bir düzen kuruluyorsa bunu aklı başında olan hiç kimse savunamaz.” diye konuştu. İsrail’in agresif politikalarına ve sivillere saldırmasına karşı olduğunu belirten Yejava, “Filistin topraklarını koruyan kardeşlerimi desteklemek için geldim, onlar terörist yada eylemci değil, onlar vatanlarını savunan kahraman kardeşlerim.” ifadelerini kullandı. SSCB döneminde bile Filistin hakkında doğru haber bulmanın mümkün olduğunu ifade eden Yejova, “Maalesef günümüzde Siyonist lobisi sayesinde Rus vatandaşlar, çağdaş ve demokratik İsrail’in Araplar tarafından talan edildiğini düşünüyor. Doğru haberler Ruslara ulaşsaydı, bugünkü programımızda katılımcı sayısı çok daha fazla olurdu.” dedi.

Doğduğu ülkesine destek vermek için mitinge katılan Filistin kökenli Rusya vatandaşı Asad Matar, “Filistin, Gazze doğumluyum ve bugün burada olmamam düşünülemezdi. Anavatanımda her gün onlarca insan hayatını yitiriyor, yüzlerce yuva darmadağın ediliyor, buna lakayt kalamazdım ve bu yüzden buradayım. Tüm Araplar, Müslümanlar, ve tüm adil insanlar Filistin halkını bu direnişte desteklemeli.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar