İsrail'den Türkiye de Dahil 40 Bölgeye Seyahat Uyarısı

İsrail hükümeti yaklaşan bayramlar ve özel günler nedeniyle vatandaşlarını aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 40 bölgeye seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Türkiye de Dahil 40 Bölgeye Seyahat Uyarısı

İsrail hükümeti yaklaşan bayramlar ve hususi günler sebebiyle vatandaşlarını aralarında Türkiye'nin de olduğu 40 alana yolculuk etmemeleri hakkında uyardı.

İsrail hükümetine bağlı 'Terörle Mücadele Ofisi'nden yapılan yazılı izahatda, yaklaşan bayramlar ve hususi günler sebebiyle tatil için vatan dışına gitmeyi planlayan İsrail vatandaşları 40 alana yolculuk etmemeleri hakkında uyarı edildi.

'Yahudiler için ciddi bayramlarında ve hususi günlerde vatan dışında İsrail vatandaşlarına ve ya Dünyanın ayrıcalıklı ülkelerinde yaşayan Yahudilere yönelik saldırıların yoğunlaştığı' iddia edildi.

YENİ SALDIRALAR DÜZENLENMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

Belçika, Kanada, Avustralya, Fransa ve Danimarka'daki son saldırıların, Irak'ta ve Suriye'deki savaşa gelenların Batılı ve Yahudi hedeflere karşı yeni saldırıları düzenleyebileceği endişesi oluşturduğu ileri sürüldü.

Açıklamada, 'İran ve Hizbullah liderliğindeki evrensel terör hala bütün dünyada İsrail hedeflerini ve Yahudi hedefleri tehdit ediyor' denildi.

40 BÖLGENİN İÇİNDE TÜRKİYE DE VAR

Yapılan uyarıya ait 'somut deliller olduğu' iddia edilen izahatda, yolculuk uyası yapılan 40 bölge şöyle sıralandı:

'Türkiye, Suriye, Irak, İran, Lübnan, Yemen, Suudi Arabistan, Afganistan, Libya, Sudan, Somali, Burkina Faso, Endonezya, Fildişi Sahili, Malezya, Mali, Moritanya, Mısır, Pakistan, Togo, Cezayir, Cibuti, Tunus, Bahreyn, Filipinler'in güneyi, Ürdün, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Fas, Umman, Tayland'ın güneyi, Kenya, Nijerya, Hindistan'ın güneyi, Senegal'in doğusu, Nijer'in kuzeyi, Çeçenistan, Keşmir'

Açıklamada ayrıca, söz konusu vatan ve alanlarda olan İsraillilerin hemen buralardan ayrılmaları tavsiye edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar