İsrail’deki Afrikalı göçmenler, kamp şartlarından şikâyetçi

İsrail’de yaşayan binden fazla Afrikalı, tutuldukları kamptaki sorunları protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Ülkenin güneyindeki Holot kampında kalan Afrikalılar, yürüyüşün ardından Mısır sınırında oturma eylemi gerçekleştirdi.Mülteciler...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’deki Afrikalı göçmenler, kamp şartlarından şikâyetçi

İsrail’de yaşayan binden fazla Afrikalı, tutuldukları kamptaki sorunları protesto amacıyla yürüyüş düzenledi. Ülkenin güneyindeki Holot kampında kalan Afrikalılar, yürüyüşün ardından Mısır sınırında oturma eylemi gerçekleştirdi.

Mülteciler tarafından yapılan basın açıklamasında, "Bir çözüm bulunup haklarımıza saygı duyulana kadar Mısır sınırı yanında kalacağız." ifadeleri yeraldı.

Oturma eylemi, İsrailli askerlerin çoğu Eritre ve Sudan’dan gelen göstericileri durdurması üzerine başladı. Göstericiler, yürüyüş amaçlarının Holot’ta "insani olmayan ve sınırlı" gözaltı şartlarına karşı olduğunu açıkladı.

Bir gösterici, yetkililerin kampı "açık bir yer" olarak nitelediğini ama "aslında bir cezaevi" olduğunu söyledi.

İsrail’den ayrılma hakkı isteyen göstericiler, başka bir ülkeye göç edebilmek için BM ve uluslar arası topluma sorunlarıyla ilgilenmesi çağrısında bulundu.

İsrail, yasadışı yollarla beş yıldan fazla ülkede kalan göçmenleri Holot kampına yerleştiriyor. Aralık ayında kabul edilen bir yasaya göre yetkililer, yasadışı göçmenleri 1 yıla kadar yargısız gözaltına alabiliyor. CİHAN

Yorumlar