İsrail yine Gazze'de BM okulunu vurdu: 10 ölü, 30 yaralı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde BM'nin sığınmacılar için açtığı bir okulu hava saldırısı ile vurması sonucu en az 10 kişinin öldüğü ve 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.Bununla bu hafta Gazze'de vurulan ikinci BM okulu olurken,...

Google Haberlere Abone ol
İsrail yine Gazze'de BM okulunu vurdu: 10 ölü, 30 yaralı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde BM'nin sığınmacılar için açtığı bir okulu hava saldırısı ile vurması sonucu en az 10 kişinin öldüğü ve 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bununla bu hafta Gazze'de vurulan ikinci BM okulu olurken, İsrail ordusu olayı araştırdıklarını açıkladı.

İsrail medyası ise saldırının 27. gününde İsrail askerlerinin çoğunluğunun Gazze'den geçilmeye başlandığını duyurdu. Televizyon görüntülerinde de çok sayıda tank ve askerin Gazze'yi terk etmesinin görüntüleri yer aldı.

İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, olayı çekilme olarak adlandırmazken, ordunun askerlerin çekildiği Filistin mahalleleri sakinlerine geri dönebileceklerini söylediğini aktardı.

Lerner, “Askerlerin sınırın başka yerlerine konuşlandırma işlemi yapılıyor. Öndeki askerleri çekiyoruz ancak görev devam ediyor. Kara ve hava kuvvetleri görevlerine devam ediyor.” dedi.

Bu arada Refah şehrinde İsrail uçaklarının attığı bir füzenin, bombalamalardan kaçan Filistinlilerin sığındığı BM okulun girişine isabet ettiği bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kidra, olayda 10 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) sözcüsü Adnan Ebu Hasna, vurulan BM okulunda en az 3 bin Filistinli mültecinin olduğunu söyledi. Hasna, “Aralarında UNRWA görevlisi, okulun içi ve dışında çok sayıda ölü ve yaralı var.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü BM’nin Cibaliye kampında bombardımandan kaçan Filistinli siviller için sığınak olarak kullandığı bir okulun İsrail tarafından vurulması sonucu 15 Filistinli ölmüştü.

İsrail’in bugün 27. güne giren Gazze saldırılarında, 9’u aynı aileden toplam 30 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail’in bugünkü Gazze saldırıları ile ölen Filistinli sayısı çoğunluğu sivil bin 726’ye yükseldi. İsrail ise şimdiye kadar 64 askerinin öldüğünü doğruladı. İsrail tarafından ise 3 sivil roket saldırısı sonucu öldü.

CİHAN

Yorumlar