İsrail Ordusu’ndan Gazzelilere: Evlerinizi boşaltın

İsrail ordusu, Gazzeli sivillere evlerini boşaltma çağrısı yaparken deniz piyadeleri sabahın erken saatlerinde ilk defa kısa bir süreliğine bölgenin kuzeyine girdi.Reueters’e konuşan ordu kaynakları, Gazze’nin kuzeyinde İsrail’e roket...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Ordusu’ndan Gazzelilere: Evlerinizi boşaltın

İsrail ordusu, Gazzeli sivillere evlerini boşaltma çağrısı yaparken deniz piyadeleri sabahın erken saatlerinde ilk defa kısa bir süreliğine bölgenin kuzeyine girdi.

Reueters’e konuşan ordu kaynakları, Gazze’nin kuzeyinde İsrail’e roket fırlatılan bir bölgeye Pazar günü sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskında 4 askerin hafif yaralandığını açıkladı.

Baskın sonrası İsrail hava kuvvetlerinin uçaktan attığı broşürlerde Gazzelilere öğlen 12.00’den sonra bölgeye düzenlenecek operasyon öncesi evlerini boşaltma çağrısı yapıldı. Operasyonun hava saldırısı mı yoksa kara harekâtı mı olacağı bilinmiyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin ateşkes çağrısına rağmen İsrail Ordusu’nun 6 gündür havadan ve denizden Gazze’deki hedeflere yaptığı saldırılarda 162 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’den İsrail’e atılan roketler sonucu şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.

CİHAN

Yorumlar