İsrail Ordusu, Gazze’deki tünelleri buldozerlerle yıkıyor

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatına gerekçe olarak gösterdiği tünelleri ortadan kaldırmaya başladı. Önceki gece bölgeye girerek mevzilenen İsrail askerleri Hamas’ın zayıf direnişiyle karşılaştı. Sınırdaki çatışmalarda...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Ordusu, Gazze’deki tünelleri buldozerlerle yıkıyor

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatına gerekçe olarak gösterdiği tünelleri ortadan kaldırmaya başladı. Önceki gece bölgeye girerek mevzilenen İsrail askerleri Hamas’ın zayıf direnişiyle karşılaştı. Sınırdaki çatışmalarda 20 Hamas mensubu ile 1 İsrail askeri öldü.

Çok sayıda tünelin buldozerlerle yıkıldığı bölgedeki çalışmanın normal şartlarda 2 günde biteceği tahmin ediliyor. Tel Aviv, Hamas üyelerinin bu tüneller yardımıyla, İsrail'e geçerek vatandaşları kaçırmayı planladığını düşünüyor.

İsrail hükümetinin, tünellerin yıkılmasından sonra operasyonun genişletilmesi kararı verip vermeyeceği ise bilinmiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Kamu Güvenliği Balanı Yitzhak Aharonovitch, “Gerekirse devam eder, durmayız. İsrail vatandaşlarının huzurunu sağlamamız gerekiyor.” dedi.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un ateşkesin sağlanması için görüşmelerde bulunmak üzere bugün bölgeye gelmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar