İsrail Ordusu: Atılan roketler düğündekileri korkuttu

Gazze Şeridi’ne 3 gündür havadan ve denizden yüzlerce bomba yağdıran İsrail, buna gerekçe olarak gösterdiği roket saldırılarının halka huzursuzluk verdiğinden şikayet ediyor.İsrail Ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde Aşdod şehrinde...

Google Haberlere Abone ol
İsrail Ordusu: Atılan roketler düğündekileri korkuttu

Gazze Şeridi’ne 3 gündür havadan ve denizden yüzlerce bomba yağdıran İsrail, buna gerekçe olarak gösterdiği roket saldırılarının halka huzursuzluk verdiğinden şikayet ediyor.

İsrail Ordusu tarafından yayınlanan görüntülerde Aşdod şehrinde bir düğüne katılan insanların sirenlerin çalmasıyla eğlenceye ara verip sığınaklara gittiği görülüyor. Bu sırada havadaki roket de kameraya yansıyor.

Söz konusu güdümsüz roketlerin bir kısmı havada vurularak etkisiz hale getiriliyor. Büyük çoğunluğu ise açık alanlara düşüyor. Bu saldırılarda şu ana kadar 9 İsraillinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Dün gece 300, toplamda ise 750 hedefe bomba yağdıran İsrail’in saldırılarında ise 50’si sivil olmak üzere en az 75 Filistinli hayatını kaybetti. Sabaha karşı Han Yunus’ta düzenlenen bir saldırıda aynı aileden 8 kişi vefat etti. Aralarında 5 yaşında bir çocuk da var. Sadece silahlı grupları hedef aldığını iddia eden İsrail, sivillerin ölümünden de onları ‘canlı kalkan’ olarak kullandığını öne sürdüğü Hamas’ı sorumlu tutuyor. CİHAN

Yorumlar