İsrail New York’ta protesto edildi

ABD’nin New York eyaletinde binlerce kişi İsrail’i protesto etti. Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yaptığı askeri operasyonu kınadı.Protesto Manhattan adasında bulunan İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi...

Google Haberlere Abone ol
İsrail New York’ta protesto edildi

ABD’nin New York eyaletinde binlerce kişi İsrail’i protesto etti. Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yaptığı askeri operasyonu kınadı.

Protesto Manhattan adasında bulunan İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği’nin olduğu caddede başladı. Göstericiler ellerinde “Katil İsrail”, “Soykırımı durdurun”, “İsrail faşizmine yeter”, “ABD İsrail’i desteklemekten vazgeç” yazılı dövizler taşıdı.

Protesto gösterisi Gazze’ye düzenlenen operasyona destek verdiği belirtilen Fox News adlı televizyon kuruluşunun bulunduğu binanın önünde son buldu. Bina çevresinde bir süre daha slogan atarak yürüyen kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı protestoya, Filistinlilerin yanı sıra kalabalık içinde Hasidik Yahudileri ile farklı milletten birçok insanın da destek verdiği görüldü.

CİHAN

Yorumlar