İsrail mahkemesinden işgale onay

İsrail Yüksek Mahkemesi, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Filistinlilere ait arazilerin işgalini onayladı

Google Haberlere Abone ol
İsrail mahkemesinden işgale onay
Sonhaberler | Haber Merkezi

İsrail Yüksek Mahkemesi, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Filistinlilere ait tarım arazilerinin işgal edilmesine ilişkin karara yapılan itirazı reddetti.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Yüksek Mahkemesi, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya'da bulunan Nebi İlyas, Azzun ve Azbetu't Tabib köylerindeki Filistinlilerin tarlalarının bir kısmının istimlak edilmesini öngören karara ilişkin yapılan itirazları reddetti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ordunun bu uygulamayla yol yapımını hedeflediğine dair mahkemeye deliller sunulduğu ve bunun sadece Yahudi yerleşim birimlerine hizmet ve tarlalarını bölme amacı taşıdığı belirtilerek, söz konusu kararın İsrail Hükümeti'nin geçen yıl onayladığı yol projesine hazırlık niteliğinde olduğu ve uluslararası kanunlara muhalif bir hal teşkil ettiği belirtildi.

Batı Şeria'daki İsrail Ordu Komutanlığı, 25 Aralık 2015'te Yahudi yerleşim birimlerine yol açma gerekçesiyle, Kalkilya ilindeki 104 dönüm tarım arazisinin istimlak edilmesine ilişkin karar almıştı.
 

Yorumlar