İsrail, Gazze’ye yine havadan “evini terk et” kağıtları attı

İsrail hava kuvvetleri, bugün sabah saatlerinde Gazze’ye havadan uyarı kağıtları attı. Uyarı kağıtlarında bölgeye askeri operasyonun yapılacağı belirtilerek, halktan evlerini tahliye etmesi isteniyor. İsrail geçtiğimiz pazar günü de...

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazze’ye yine havadan “evini terk et” kağıtları attı

İsrail hava kuvvetleri, bugün sabah saatlerinde Gazze’ye havadan uyarı kağıtları attı. Uyarı kağıtlarında bölgeye askeri operasyonun yapılacağı belirtilerek, halktan evlerini tahliye etmesi isteniyor. İsrail geçtiğimiz pazar günü de bölgeye havadan uyarı bildirileri atarak, halkın evlerini terk etmesini istemişti.

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran Hamas, Mısır’ın ateşkes teklifini cevapsız bırakırken, İsrail saldırıları artırdı. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar ise bugün 9. gününe girdi.

Bu arada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Mısır ve Türkiye’ye gideceği ve ateşkes için destek arayışı yapacağı ifade ediliyor.

Öte yandan İsrail’in 9 günlük saldırıları sonucu ölen Filistinli sayısı ile 205’e ulaştı. İsrail tarafından ise dün ilk can kaybının yaşandığı açıklandı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise Hamas’a karşı saldırıları “genişletmek ve şiddetlendirmek” sözü verdi. Mısır taraflara ateşkes önerisi yapsa da, Hamas bu çağrıyı cevapsız bırakmış ve yeniden roket ateş etmişti. Bunun üzerine İsrail yeniden bölgeyi bombalamaya başladı.

İsrail uçakları gece Gazze’de 40 hedefi vurdu. Bunlar arasından siyasi hedefler ve üst düzey Hamas liderinin evi de bulunuyor. CİHAN

Yorumlar