İsrail, Gazze’ye askeri operasyon başlattı

İsrail ordusu, Gazze’den fırlatılan roketleri engelleme gerekçesiyle aralarında evlerin de bulunduğu hedeflere bomba yağdırdı. Güney kıyı şeridine 40 kilometre mesafede yaşayan vatandaşlarının korunaklı bölgede kalmasını isteyen İsrail...

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazze’ye askeri operasyon başlattı

İsrail ordusu, Gazze’den fırlatılan roketleri engelleme gerekçesiyle aralarında evlerin de bulunduğu hedeflere bomba yağdırdı. Güney kıyı şeridine 40 kilometre mesafede yaşayan vatandaşlarının korunaklı bölgede kalmasını isteyen İsrail ordusu, yaz kamplarının da tedbir amacıyla durdurulmasını istedi.

İsrail ordusu denizden ve havadan yapılan saldırılarda 50 bölgeyi hedef aldığını açıkladı. Yetkililer, aralarında iki evin de bulunduğu hedefleri şafaktan önce bombaladıklarını bildirdi. Bombalamadan önce boşaltılan evlerde 9 kişinin şarapnel parçası sebebiyle yaralandığı açıklandı.

Filistin İçişleri Bakanı, hasar gören evde yaşayan aileyi olaydan önce İsrail istihbaratının arayıp bombalama ihtimaline binaen binayı boşaltmasını istediğini ve ailenin de evi boşalttığını bildirdi.

İSRAİL, GAZZE'YE KARA HAREKÂTI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Ordu sözcüsü Albay Peter Lerner, İsrail’in "Koruma Eşiği Operasyonu" adı altında bölgeye kara kuvvetlerini göndermeye hazırlandığını açıkladı.

Lerner gazetecilere, "Gerektiği zaman harekete geçecek şekilde orduyu topluyoruz. Bunun hemen olabileceğini beklemiyorum, fakat kara harekâtı gerçekleştirmemizi sağlayacak kadar yedek asker çağırmak için yeşil ışık verildi." ifadelerini kullandı.

Albay Lerner, Gazalıların İsrail’e Pazartesi günü 80’den, geçen ay da 200’den fazla roket fırlattığını iddia etti.

HAMAS 'DEPREM'LE KARŞILIK VERİRİZ

Hamas’ın silahlı kanadı, İsrail saldırılarına 'depremle' karşılık vereceklerini açıkladı. Yazılı açıklama yapan grup, İsrail’in evleri bombalayarak tüm kırmızı çizgileri aştığını ve uzun menzilli füzelerle karşılık vereceğini bildirdi. Grup, “hedeflerimizin menzilini genişleterek cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu arada İsrail’in düzenlediği hava saldırısı sonrası Gazzelilerin Filistin bayrağı desenli uçurtmalar uçurduğu dikkatlerden kaçmadı. CİHAN

Yorumlar