İsrail, Gazze Şeridi'ni tanklarla vuruyor

İsrail Ordusu, denizden ve havadan 10 gündür yoğun bombardıman altına aldığı Gazze Şeridi'ni tanklarla da vurmaya başladı. Gazze'ye kara harekatının başlamasıyla sınırın hemen içinde mevzilenen tanklar bölgeyi vuruyor. Sınıra yakın...

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Gazze Şeridi'ni tanklarla vuruyor

İsrail Ordusu, denizden ve havadan 10 gündür yoğun bombardıman altına aldığı Gazze Şeridi'ni tanklarla da vurmaya başladı. Gazze'ye kara harekatının başlamasıyla sınırın hemen içinde mevzilenen tanklar bölgeyi vuruyor. Sınıra yakın bölgelerde yaşayan sivillerin bölgeyi terk ederek BM’nin işlettiği okullara sığındığı belirtildi.

Bu arada harabeye dönen Gazze’ye yönelik hava saldırıları da sürüyor. Dün gece hayatını kaybedenler arasında 19 aylık bir bebek de vardı. Kara operasyonu başladığından bu yana Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e yükseldi. 11 günlük saldırılarda Gazze’de ölenlerin sayısı, çoğu sivil olmak üzere 260’ı aştı. Hamas’ın roket saldırılarında ise İsrail’de bir kişi öldü. Kara operasyonu sırasında da bir İsrail askeri öldürüldü.

İSRAİL, BASIN KURULUŞUNUN BİNASINI VURDU

Bu arada Vataniye medya kuruluşunun Gazze’deki ofisi İsrail uçakları tarafından vuruldu. Saldırıda bir personel hafif yaralandı.

Vataniye çalışanlarından Munzer ebu Nahil, “Sabaha karşı işimiz bittiğinde tam dinlenmeye çekilmiştik ki, büroda patlama sesi duyduk. Bizi hedef aldıklarını sanıyoruz. Binayı terk ederken bir saldırı daha oldu. Sessizlik olduğunda çıkmak için yine davrandık ve üçüncü saldırı oldu. Arkadaşlarımızdan biri bacağından yaralandı.” dedi. CİHAN

Yorumlar