İsrail gazetecilerin eşyalarına el koydu

İsrail askerleri, gazetecilerin kamera ve telefonlarına el koydu

Google Haberlere Abone ol
İsrail gazetecilerin eşyalarına el koydu

İsrail askerleri, aralarında Anadolu Ajansı (AA) için kısmi zamanlı kameraman olarak çalışan Hişam Kamil Halid Ebu Şakrak'ın da bulunduğu 3 gazeteciyi yaklaşık bir saat gözaltında tuttuktan sonra kamera ve telefonlarına el koydu.

Batı Şeria'nın güneyindeki Guş Etzion Yahudi yerleşim birimi yakınlarında "İsrail askerini bıçaklamaya çalıştığı" iddiasıyla öldürülen Filistinli ile ilgili olay yerinden görüntü almaya çalışırken gözaltına alınan Ebu Şakrak, serbest kaldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Guş Etzion yakınlarındaki olayı duyar duymaz görüntü alabilmek için olay yerine gittim ve görüntü almaya çalışırken hiçbir geçerli neden olmaksızın gözaltına alındım" dedi.

Elleri kelepçelenerek gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere yakınlardaki askeri bir noktaya götürüldüğünü belirten Ebu Şakrak, İsrail istihbaratından olduğunu söyleyen bir kişinin, "Neden olay yerinde olduğu ve kimin için çalıştığına" ilişkin sorularına muhatap olduğunu kaydetti.

Ebu Şakrak, kendilerine bir gerekçe gösterilmeden kamera ve telefonlarına el konulduğunu aktardı.

Kameraman Ebu Şakrak, yaklaşık bir buçuk ay önce de Batı Şeria'nın Beytüllahim şehri yakınlarındaki bir gösteriyi çekmeye çalışırken İsrail askerleri tarafından gerçek mermi ile bacağından vurulmuştu.

İsrail ordu sözcülüğünden olayla ilgili AA muhabirine telefonla yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"(Guş Etzion'daki) Olay yerine gelen üç kameraman, yakınlardaki bir tırın üzerine çıktılar. İsrail askerleri olay yerine geldiğinde ise kaçmaya başladılar. Askerler kendilerini durdurup sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Kameraları ve telefonlarına ise (İsrail iç istihbarat birimi) Şin Bet tarafından incelenmek üzere el konuldu."

Yorumlar