İsrail dışında tehdit etmedikleri kalmadı

Suriye’de diğer muhalif gruplarla çatışan IŞİD, bu sefer Gazze'yi yöneten Hamas’ı tehdit etti. İnternete yüklenen videoda “Bugün Suriye’de olanlar, Gazze’de de olacak” dendi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail dışında tehdit etmedikleri kalmadı
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Gazze'yi yöneten Hamas’ı tehdit etti. İnternete yüklenen 16 dakikalık videoda, IŞİD üyeleri Hamas’ın bölgedeki gücünü bitirecekleri iddiasında bulundu. IŞİD üyeleri, Hamas’ın Selefi grupları baskı altında tuttuğunu ve şeriatı yeteri kadar uygulamadığını söyledi.
Suriye’nin Şam kentindeki Yermuk Mülteci Kampı’nın bir bölümünü kontrol ettiklerini hatırlatan IŞİD üyesi, burada aralarında Hamas’a bağlı bir grubun da olduğu Filistinlilerle çatıştıklarını söyledi. “Yemin ederiz ki bugün Suriye’de, özellikle de Yermuk Kampı’nda olanlar, Gazze’de de olacak” dedi.
Videoda “Cihadın amacı toprağı özgürleştirmek değildir. Allah’ın tanımladığı şekilde cihat, Allah’ın yasası için savaşmak ve onu uygulamaktır” ifadesini kullanan IŞİD üyesi, Hamas’ı İran, Hizbullah ve ‘milliyetçi’, ‘seküler’ ve ‘sosyalist’ gruplarla temas kurduğu için eleştirdi.
Bir diğer IŞİD üyesi Hamas’ın kendilerini ‘Harici’ olarak nitelendirdiğini belirtti. Kendilerinin aşırılıkçı olarak görülen Harici nitelemesini kabul edemeyeceklerini söyledi.
(Kaynak: Al Jazeera)

Yorumlar