İsrail birlikleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmalar başladı

Gazze'nin kuzeyindeki Bayt Lahya bölgesinde İsrail birlikleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı bildirildi. Gazze topraklarının karadan ve denizden yoğun bombardıma altında olduğu bildiriliyor. İsrail Başbakanlık ofisinden...

Google Haberlere Abone ol
İsrail birlikleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmalar başladı

Gazze'nin kuzeyindeki Bayt Lahya bölgesinde İsrail birlikleri ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı bildirildi.

Gazze topraklarının karadan ve denizden yoğun bombardıma altında olduğu bildiriliyor. İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, kara harekatının sınırlı olacağı, amacının Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması olduğu belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, kara harekatının İsrail için "korkunç sonuçları" olacağını söyledi.

KATAR VE TÜRKİYE'YE KOMPLO SUÇLAMASI

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, MENA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Hamas, Mısır'ın ateşkes önerisini kabul etseydi bugün 40 Filistinlinin hayatını kurtarırdı" ifadelerini kullandı. Şükri, Katar ve Türkiye'yi bölgede Mısır'ın rolüne darbe indirnmek için komplo kurmakla suçladı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman dün yaptığı açıklamada, Türkiye ve Katar'ı Mısır tarafından hazırlanan Gazze ateşkes önerisini baltalamakla suçlamıştı.

İsrail ve Hamas arasında 10 gün boyunca süren karşılıklı saldırılarda 200'den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti. Saldırılarda bir İsrailli ölmüştü. CİHAN

Yorumlar