İsrail başbakanının 1 milyon dolar masraflı Tokyo ziyareti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 gün sürecek ziyareti için Japonya’ya geldi. Netanhayu, ziyareti çerçevesinde Japon İmparatoru Akihito ve Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi. Netanyahu, Japonya yetkililerden, İran’la yapılacak nükleer...

Google Haberlere Abone ol
İsrail başbakanının 1 milyon dolar masraflı Tokyo ziyareti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 gün sürecek ziyareti için Japonya’ya geldi. Netanhayu, ziyareti çerçevesinde Japon İmparatoru Akihito ve Başbakan Şinzo Abe ile bir araya geldi.

Netanyahu, Japonya yetkililerden, İran’la yapılacak nükleer görüşmelerde İsrail’in tezlerine destek vermelerini istedi. Japonya'nın İran'a karşı uyguladığı ekonomik yaptırımların devam etmesi konusunda ısrarcı oldu.

İran petrolünün esas ithalatçılarından olan Japonya’nın bu hassas konuda nasıl bir davranış sergileyeceği merak ediliyor.

İş görüşmeleri çerçevesinde, Netanyahu’nun yarın Panasonic ve Rekutan şirketlerinin yönetim kurulu başkanlarının yanı sıra Japon iş dünyasının diğer temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor.

Japonya’ya sadece eşi ve iki oğlu ile gelen Başbakan Netanyahu’nun, Tokyo'daki görüşmelerin ardından ülkenin eski başkenti olan Kyoto’yu da ziyaret edeceği bildirildi.

Bu arada, İsrail medyasında geniş yankı uyandıran Netanyahu’nun ziyareti ile ilgili ilginç haberler yayınlandı. İsrail medyası, Başbakan Netanyahu'nun Tokyo’ya direkt uçuşuyla ilgili masraflar üzerinde durdu. İsrail'in ‘El-Al’ hava yollarına ait uçakla Japonya’ya gerçekleştirilen yolculuğun devlet hazinesine 1 milyon dolardan fazlaya mal olduğu geniş eleştirilere sebep oldu. İlk planda 15 Mayıs’ta sona ermesi planlanan ziyaretin eleştiriler sebebiyle bir gün azaltılarak 4 güne sıkıştırıldığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar