İsrail, 20 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu, Batı Şeria'da 9'u Hamas mensubu 20 Filistinliyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, 20 Filistinliyi gözaltına aldı
İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus ve El-Halil kentlerinde 9'u Hamas mensubu 20 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin polis güçleriyle birlikte Batı Şeria'da gerçekleştirdiği operasyonlarda aranan 20 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltıların Ramallah, Nablus ve El-Halil kentlerinde gerçekleştiği ve söz konusu Filistinlilerin sorgulanmak için merkezlere götürüldüğüne işaret edilen açıklamada, aralarında 9 Hamas mensubunun da bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Hamas'tan yapılan açıklamada, Ramallah'ta gözaltına alınanlar arasında Hamas'ın Filistin Merkezi Seçim Komitesi Temsilcisi Hüseyin Ebu Kuveyk'in de bulunduğu aktarıldı.

"İsrail'in Filistin seçimlerine müdahalesi"

Ebu Kuveyk'in gözaltına alınmasını, "İsrail'in Filistin seçimlerine açık müdahalesi" olarak değerlendiren Hamas, İsrail'in gözaltı hamlelerinde başarılı olamayacağını ve hatta bu eylemlerin kendilerine güç katacağını savundu.

Ramallah kentindeki El-Emari Mülteci Kampı ve Um Şerayat Mahallesi'ne İsrail askerleri tarafından düzenlenen baskınlarda bir Filistinlinin yaralandığı, aralarında bir Hamas yöneticisinin de bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

İsrail askerleri, "aranan kişilerin yakalanması" veya "silah bulundurduğu" gerekçesiyle sık sık Filistin mülteci kamplarına ve beldelerine baskın düzenliyor. Bu tür baskın ve aramalar, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanmasına neden oluyor.

Yorumlar