İspanyol basını: Türkiye Twitter’ın gagasını kapattı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişimin mahkeme kararı ile kapatılması İspanyol basınında da geniş yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
İspanyol basını: Türkiye Twitter’ın gagasını kapattı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişimin mahkeme kararı ile kapatılması İspanyol basınında da geniş yankı buldu.

“Türkiye Başbakanı, yolsuzlukların ortaya çıkarılmasında kilit rol oynayan sosyal medyaya ulaşımı engelledi.” diyen İspanyol gazeteleri, Erdoğan’ın “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” sözlerine yer verdi.

En çok satan El Pais gazetesi, “Erdoğan tehdidini yerine getirdi ve Twitter’ı bloke etti.” başlığı altında “Yolsuzluk suçlamalarıyla uluslararası kredisi azalan Türk hükümeti, baskıyı hafifletmek için Twitter’ı hedef aldı. Sosyal medya Perşembe gecesi, Başbakan Erdoğan’ın ‘kökünü kazıyacağız’ açıklamasından birkaç saat sonra kapandı.” dedi.

Haberde, Haramzadeler adlı Twitter hesabından Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’la ilgili olduğu iddia edilen çok sayıda ses kaydının yayınlandığına dikkat çekildi. El Pais ayrıca, Avrupa Komisyonu'nun dijital gündemden sorumlu üyesi Neelie Kroes ve Today’s Zaman gazetesi yazarı Yavuz Baydar’ın yasağa ilişkin açıklamalarına yer verdi.

El Mundo gazetesi de “Türkiye Twitter’ın gagasını kapattı” başlığı ile duyurdu. ‘TwitterisblockedinTurkey’ hashtag’inin çok kısa sürede dünyada bir numaralı gündem haline geldiğini aktaran gazete, Twitter’ın sosyal tehdit olduğunu söyleyen Erdoğan’ın 4,5 milyon takipçisi olduğu bilgisini verdi.

Katalonya merkezli La Vanguardia gazetesi ise haberi “Türkiye Twitter’ı bloke etti ve sosyal medya twit atmak için SMS’ı alternatif olarak önerdi” şeklinde verdi.

İspanya medyasında öne çıkan diğer başlıklar şunlar:

ABC gazetesi: “Türkiye tehdidini yerine getirdi: Twitter’ı bloke etti”

Telecinco: “Erdoğan’ın ‘kökünü kazıma’ tehdidinden son Türkiye Twitter’ı bloke etti ”

RTVE: “Türk hükümeti, Erdoğan’ın sosyal medyanın ‘kökünü kazıma’ sözünden sonra Twitter’ı bloke etti”

El Periodico: “Türk Başbakanı Twitter’ı engelledi” CİHAN

Yorumlar