İspanya’nın yeni kralı, yolsuzlukla suçlanan ablasını törene davet etmedi

İspanya’nın yeni VI. Kralı Felipe, bugün Meclis’te düzenlenen taç giyme törenine yolsuzluk soruşturmasında ifadeye çağrılan ablası Prenses Cristina’yı (49) davet etmedi. Meclisteki törene, kralın annesi Kraliçe Sofia ve diğer ablası...

Google Haberlere Abone ol
İspanya’nın yeni kralı, yolsuzlukla suçlanan ablasını törene davet etmedi

İspanya’nın yeni VI. Kralı Felipe, bugün Meclis’te düzenlenen taç giyme törenine yolsuzluk soruşturmasında ifadeye çağrılan ablası Prenses Cristina’yı (49) davet etmedi.

Meclisteki törene, kralın annesi Kraliçe Sofia ve diğer ablası Prenses Elena hazır bulunurken, eski Kral Juan Carlos da katılmadı.

Konuşmasında “Halk haklı olarak örnek olmamızı istiyor” diyen yeni Kral Felipe (46), bu konuda referans olmak istediği söyledi.

Felipe VI, törenden sonra Kraliyet Sarayı balkonunda babası ile halkı selamlarken ablası Cristina hiçbir karede yer almadı.

Kraliyet Sarayı’ndaki etkinliğe “siyaset, kültür ve sivil toplum” dünyasından 2 bin davetlinin katıldığı bilgisi verildi.

Prenses Cristina, eşi Palma Dükü İnaki Urdangarin ile ortak olduğu şirketle ilgili yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Şubat ayında hakim karşısına çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar