İspanya'da PKK operasyonu: 9 gözaltı

Bilbao, Madrid ve Valencia kentlerinde düzenlenen operasyonlarda, PKK'ya üye kazandırmaya çalışan 9 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İspanya'da PKK operasyonu: 9 gözaltı

İspanya'nın Bilbao, Madrid ve Valencia kentlerinde düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü PKK'ya üye kazandırmaya çalışan 9 kişi gözaltına alındı.

İspanya İçişleri Bakanlığı ve polisten yapılan açıklamalarda, PKK'nın İspanya'daki yapılanmasına karşı Bilbao, Madrid ve Valencia kentlerinde düzenlenen operasyonlarda en az 11 ev veya işyerine baskın düzenlendiği ve toplamda 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerin 1'inin Türk, 8'inin İspanyol vatandaşı olduğu bildirildi.

Ulusal Mahkeme Savcısı Eloy Velasco'nun yürüttüğü bir soruşturma kapsamında gözaltına alınanların Madrid'de hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

Madrid'in Pozuelo ilçesinde yaşayan ve İspanya'daki PKK yapılanmasına liderlik ettiği belirtilen 2 kişinin de gözaltındakiler arasında bulunduğu belirtildi. Bu kişilerin İspanyol polisinin 2014 yılından bu yana takibinde olan "redskins" adlı bir grubun üyesi olduğu ve bu grubun geçtiğimiz yıl "Marksist Leninist Parti" adıyla bir siyasi parti kurduğu bildirildi.

Almanya'da aynı ideolojiye sahip yapılanmalarla bağlantılı çalışan İspanya'daki grubun bazı üyelerinin PKK'nın Suriye'deki yapılanmasında 6 ay terörist eylemler için eğitim alarak geri döndükleri kaydedildi.

Bugün yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların Suriye'nin kuzeyindeki terör kamplarında eğitim alarak İspanya'ya döndüklerinde "Rojava yalnız değil" sloganlı internet siteleri kurup destek aradıkları ifade edildi.

Kaynak: AA

Yorumlar