İspanya’da IŞİD operasyonu

İspanya İçişleri Bakanlığı, başkent Madrid’de terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) eleman devşiren uluslararası bir şebekeye yönelik bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.Sabah erken saatlerde 12 farklı noktaya düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
İspanya’da IŞİD operasyonu

İspanya İçişleri Bakanlığı, başkent Madrid’de terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) eleman devşiren uluslararası bir şebekeye yönelik bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Sabah erken saatlerde 12 farklı noktaya düzenlenen operasyon çerçevesinde, daha önce Afganistan’da yakalanan ve Guantanamo’da bir süre hapis yattıktan sonra İspanya’da serbest bırakılan şebeke lideri Faslı Lahcen Ikasrrien dahil 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İspanyol basını, gözaltına alınanlar arasında bir İspanyol, bir Arjantin ve altı Faslı olduğunu belirtiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu şebekenin Suriye ve Irak’ta savaşan IŞİD’e eleman gönderdiğini kaydedildi.

Bu çerçevede Madrid’den gönderilen iki İspanyol vatandaşının Suriye’deki savaşta öldüğü iddia ediliyor.

Polis kaynakları, yakın tarihlerde İspanya ve Fas’ta herhangi bir eylem düzenleme planı olmayan ancak Ortadoğu’ya savaşçı göndermede çok aktif olan bu şebekenin 2008 yılından beri takip edildiği bilgisini veriyor.

İspanya polisinin bu sene düzenlediği operasyonlarda, terör örgütlerine eleman devşirdiği iddia edilen toplam 19 kişi gözaltına alındı. CİHAN

Yorumlar