İspanya: Türkiye üzerinden Suriye'ye savaşçı gönderen hücre çökertildi

İspanya ve Fas güvenlik güçlerinin, El Kaide bağlantılı gruplara eleman gönderen "Avrupa'nın en aktif hücrelerinden birini çökerttiği" bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
İspanya: Türkiye üzerinden Suriye'ye savaşçı gönderen hücre çökertildi

İspanya ve Fas güvenlik güçlerinin, El Kaide bağlantılı gruplara eleman gönderen "Avrupa'nın en aktif hücrelerinden birini çökerttiği" bildirildi. İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, dün düzenlediği basın toplantısında bu operasyonun önemine dikkati çekti.

Operasyon çerçevesinde, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki Melilla bölgesinde 3, Malaga kentinde 1 ve Fas'ta 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bakan Diaz, söz konusu ağın Suriye, Mali ve Libya gibi bölgelerde savaşmak üzere savaşçı topladığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde, operasyona ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI ve İspanyol İstihbarat Teşkilatı CNI'nin de katkı yaptığını açıkladı.

Grup liderinin Belçika kökenli İspanyol vatandaşı olduğu kaydedilirken, geriye kalanların Fransız, Tunus ve Fas vatandaşları olduğu belirtildi.

İspanyol basını, Suriye'de üç senedir devam eden iç savaşa katılmak üzere 3 bin kişinin Türkiye sınırından giriş yaptığını öne sürdü. İspanya'dan da her ay yaklaşık 30 savaşçının Casablanca-İstanbul hattını kullandığı belirtildi.

Europa Press ajansı da İspanya'dan El Nusra ve IŞİD (Irak ve Şam İslam Devleti) saflarında savaşmak üzere giden militanların en çok tercih ettiği yolun Türkiye olduğunu ve bunun yanı sıra Fas'tan da alternatif rotaları kullandığını vurguladı. CİHAN

Yorumlar