İspanya Kralı: Oğlumun Prens Charles gibi olmasını istemiyorum

Geçen hafta başında tahttan feragat eden İspanya Kralı Juan Carlos'un (76) karar alış sürecine dair detaylar basına yansımaya başladı.El Mundo gazetesi, Kral'ın 46 yaşındaki Veliaht Prens Felipe için "Oğlumun, Galler Prensi Charles gibi bekleyerek...

Google Haberlere Abone ol
İspanya Kralı: Oğlumun Prens Charles gibi olmasını istemiyorum

Geçen hafta başında tahttan feragat eden İspanya Kralı Juan Carlos'un (76) karar alış sürecine dair detaylar basına yansımaya başladı.

El Mundo gazetesi, Kral'ın 46 yaşındaki Veliaht Prens Felipe için "Oğlumun, Galler Prensi Charles gibi bekleyerek yaşlanmasını istemiyorum." dediğini iddia etti.

1953'te İngiltere Kraliçesi olarak taç giyen ve şu anda 88. yaşındaki II. Elizabeth'in oğlu Veliaht Prens Charles 14 Kasım'da 66 yaşını dolduracak.

YALNIZ KRAL

El Mundo gazetesi oğlu Felipe'nin yanı sıra, İspanya Kralı'nın dağılmış ailesi ve yalnız hissettiği için doğum günü olan 5 Ocak'ta tahttan çekilmeye karar verdiğini öne sürdü.

Haberde Kral Juan Carlos'un eşi Kraliçe Sofia ile resmi programlar dışında görüşmediği belirtilirken, oğlunun da ona karşı mesafeli durduğu kaydedildi.

Gelini Letizia'yı sevmediği iddia edilen Kral'ın torunlarını ara sıra gördüğü not ediliyor.

Gazete, Kral'ın çoğu zaman Zarzuela Sarayı'nda tek başına yemek yediği bilgisini verirken, daha önce arası mükemmel olan ancak yolsuzluk suçlamasıyla ifadeye çağrılan kızı Cristina ile artık görüşmediğini ve bir tek Prenses Elena ile iyi ilişkileri olduğunu yazdı.

Kraliyet ailesinin değerlendirme anketlerinde git gide düşük çıkması ve kuruma karşı güvenin azalması karşısında Kral Juan Carlos, Katalan sorunu ve ekonomik krizini de göz önünde bulundurarak, 2 Haziran'da tahttan çekilmeye karar vermiş. CİHAN

Yorumlar