İspanya kralı, kendisini tahttan eden son yasasını imzalıyor

İspanya Kralı Juan Carlos I, 39 yıllık hükümdarlığına son veren yasayı bugün onaylıyor.2 Haziran’da tahttan feragat eden Kral’ın yerine veliaht Prens Felipe’nin taç giymesini düzenleyen yasa İspanya Meclisi’nin alt ve üst kanadından...

Google Haberlere Abone ol
İspanya kralı, kendisini tahttan eden son yasasını imzalıyor

İspanya Kralı Juan Carlos I, 39 yıllık hükümdarlığına son veren yasayı bugün onaylıyor.

2 Haziran’da tahttan feragat eden Kral’ın yerine veliaht Prens Felipe’nin taç giymesini düzenleyen yasa İspanya Meclisi’nin alt ve üst kanadından geçtikten sonra yine Kral Juan Carlos tarafından bugün yerel saatle 18.00’da onaylanacak.

Kraliyet Sarayı’nda (Palacio Real) yapılacak imza töreninin “kısa ve resmi” olacağı açıklanırken, etkinlikte Kraliçe Sofia, Prens Felipe, Başbakan Mariano Rajoy ve üst düzey kurumların temsilcileri hazır bulunacak.

Ertesi gün yürürlüğe giren yasa çerçevesinde Prens Felipe, 19 Haziran saat 00.00’dan itibaren yeni kral olurken onun büyük kızı Leonor da Veliaht Prenses olacak.

Yarın sabah TSİ 11.30’da yeni Kral Felipe VI. için Meclis’te taç giyme töreni düzenlenecek. Ancak Juan Carlos, oğlunun taç giyme törenine katılmayacak. CİHAN

Yorumlar