İspanya Adalet Bakanı'ndan Türkiye'ye Ağır Suçlama

İspanya Adalet Bakanı Alberto Ruiz-Gallardon’dan Türkiye’ye ağır suçlama.

Google Haberlere Abone ol
İspanya Adalet Bakanı'ndan Türkiye'ye Ağır Suçlama

“Türkiye ve Venezuela gibi ülkelerde Yahudiler takip ediliyor, can güvenlikleri yok” diyen Bakan, Türkiye’de yaşayan Sefarad Yahudilerinin can güvenliklerinden endişe duyduklarını ileri sürerek bu yüzden bu kişilerin parlamentoya sevk ettikleri çifte vatandaşlık hakkından yararlanmak istediklerini söyledi.

İspanya Adalet Bakanı Alberto Ruiz-Gallardon, İspanyol hükümetinin 1492 yılında Engizisyon mahkemelerinin kararıyla sınırdışı edilen Sefarad Yahudilerine yönelik çıkarttığı çifte vatandaşlık yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Gallardon, bu yasanın tarihi bir hatayı onarmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye ve Venezuela gibi ülkelerde Yahudilerin takip edildiğini can güvenliğinin olmadığını söyleyen Bakan, bu kişilerin de çifte vatandaşlık yasasından yararlanmak istediğini iddia etti. 

İspanya Adalet Bakanı Gallardon, Türkiye’yi ziyaretinde Kapalı Çarşı’ya gittiğinde burada zamanında Toledo’dan kovulan Yahudilerin kökenleri ile karşılaştığını hatırlatarak bunların istedikleri taktirde kendi vatandaşlıklarını kaybetmeden İspanyol vatandaşı olabileceklerini ifade etti.

Alberto Ruiz Gallardon geçtiğimiz günlerde Yahudi cemaatine yakın olan Kudüs'teki Samuel Toledano ödülüne layık görülmüştü. İspanya Adalet Bakanının girişimiyle hazırlanan Sefarad'lara çifte vatandaşlık verilmesini kolaylaştıran yasa tasarısı 14 Şubat'ta Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi.

Yorumlar