İslam karşıtları büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Avrupa'da PEGİDA isimli örgüt çatısı altıda örgütlenen İslam karşıtları büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor

Google Haberlere Abone ol
İslam karşıtları büyük yürüyüşe hazırlanıyor

Son Haberler

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, cumartesi günü 14 Avrupa kentinde yürüyüş düzenleyecek.

Kendilerini "Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar" olarak adlandıran PEGIDA hareketinin üyeleri, "vatanseverler günü" ilan ettikleri 6 Şubat cumartesi günü, aralarında Londra, Varşova, Tallinn, Prag, Graz, Bratislava, Amsterdam ve Birmingham'ın yer aldığı 14 Avrupa kentinde, "Avrupa'nın İslamlaşmasına karşı” sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Ana etkinlik ise PEGIDA'nın 2014 yılının Ekim ayında kurulduğu Almanya'nın Dresden kentinde yapılacak.

Sığınmacı kriziyle Almanya'da daha fazla destek toplamaya başlayan hareketin yöneticileri, PEGIDA'yı Avrupa'ya yayma hedefi doğrultusunda diğer ülkelerde İslam ve mülteci karşıtı örgütlerle işbirliğini geliştirmeye çalışıyor.

Dresden Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hans Vorlaender, Berlin'de bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, Avrupa'ya çok sayıda mültecinin gelmesiyle kamuoyunda oluşan endişelerin PEGIDA'ya ilgiyi arttırdığını ancak hareketin büyük bir kitle hareketine dönüşmesini beklemediğini söyledi. 

Yorumlar