İslam dünyası istikrar ve barış dedi

Etiyopya, Cibuti, Cezayir ve Fas'taki bayram namazlarında birliki istikrar ve barış temaları işlendi

Google Haberlere Abone ol
İslam dünyası istikrar ve barış dedi
Etiyopya, Cibuti, Cezayir ve Fas’taki Kurban Bayramı namazlarında birlik, istikrar ve barış mesajları verildi.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da 1 milyon 400 binden fazla Müslüman camileri doldurdu.
Başkentte bayram namazı kılınan yerlerde ve civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Addis Ababa’daki bir stadyumda kılınan bayram namazındaki hutbede Ayşe Camii imamı Said Muhammed Kita, insanları hoşgörü, birlik, dinler, halklar ve kavimler arasında barışçıl yaşamaya çağırarak, "Mübarek Kurban Bayramı ikram bayramıdır. Bayram, Allah yolunda fedakarlığı ve musibet anında prensiplere bağlı kalmayı öğretir bize.” ifadelerini kullandı.

Stadyum yeterli gelmeyince binlerce kişi cadde ve sokaklarda bayram namazını kıldı.

Cezayir

Ülkenin başkenti Cezayir’in en eski camilerinden olan Ulu Camii’de kılınan bayram namazının hutbesini okuyan imam Muhammed İbrahim Mikatili, "Cezayir milleti, aşırılıktan uzak İslam’a bağlılığından dolayı birlik içerisinde olmaya devam ediyor. Cezayir milleti bu şekilde aşırıcılık ve ayrılık çağrılarına karşı set halinde durdu, güvenliği ve istikrarını korudu ve adalet ile kanun devletini tesis etti.” ifadelerini kullandı.

Bayram namazına parlamentonun üst ve alt kanatları başkanları Abdulkadir bin Salih ve Muhammed el-Arabi Vild Halife’nin yanı sıra Başbakan Abdulmalik Sellal ile bakanlar katıldı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika 2013’te felç geçirmesinin ardından bu yıl da bayram namazına katılmadı.

Fas

Fas’ın başkenti Rabat’ın Sela ilçesindeki Merkez Camisinde ve Rabat’ın diğer camilerinde kılınan bayram namazına binlerce Müslüman gitti.

Okunan hutbelerde birlikte yaşamaya ve sıla-i rahmin önemine dikkat çekilirken, Arap ülkelerinde barış, güvenlik ve istikrarın hakim olması için dua edildi.

Cibuti

Cibutili Müslümanlar başkentte bulunan Avali Meydanı'nda bayram namazını eda etti.
Namazın ardından konuşan Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Afrika boynuzu bölgesini ve Kızıldeniz'i tehdit eden terör olaylarının arttığına işaret ederek, söz konusu bölgeyi daha güvenli ve istikrarlı hale getirmek için ülkesinin barış ve güvenliğinin güçlendirilmesi yönünde çalışacağını ifade etti.
 

Yorumlar