İskandinavya'da karsız Noel

İskandinavya'da Hz. İsa'nın doğum yıldönümü olarak kabul ettikleri Noel bayramını kutlamaya hazırlanan Hıristiyanlar, bu yıl kar yağmadığı için buruk.

Google Haberlere Abone ol
İskandinavya'da karsız Noel

İskandinavya'da Hz. İsa'nın doğum yıldönümü olarak kabul ettikleri Noel bayramını kutlamaya hazırlanan Hıristiyanlar, bu yıl kar yağmadığı için buruk. İsveç'in kuzeyinde şiddetli rüzgarlar ve yağmurlar etkili olurken, bölgedeki binlerce evin Noel'i elektriksiz karşıladığı belirtildi.

Noel’den önce okullarda Hz. İsa’nın doğumunun canlandırıldığı oyunların sahnelendiği, kiliselerde ve sokaklarda çocuklardan ya da yetişkinlerden oluşturulmuş koroların Noel ilahileri söylendiği İskandinavya başkentleri Stockholm, Kopenhag, Oslove Helsinki birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Noel için ağaçları süslenen, ışıklı ev, bahçe, cadde süslemeleri yapılan İskandinavya ülkelerinde Noel artık dini olgusundan ayrılıp, daha çok tatil ve hediye alışverişi günü olarak algılanıyor.

İskandinavya ülkeleri Noel'e karsız merhaba derken, İskoçya'da kar fırtınası etkili oluyor. Noel tatilini akrabalarının yanında geçirmek isteyen binlerce insan kar fırtınası nedeniyle yollarda mahsur kaldı. Araçlar yollarda uzun kuyruklar oluştururken, yetkililer yola çıkanların, gidecekleri yerlere zamanında varmalarını sağlamak için büyük çaba harcıyor. CİHAN

Yorumlar