IŞİD’in ele geçirdiği Musul’dan kaçış devam ediyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ele geçirdiği Musul’da halk korku ve panik içinde şehirden ayrılmaya devam ediyor. Musul’da bulabildikleri araçlarla ile Kürt Bölgesine sığınan halk Perşmergeler tarafından karşılanıyor. Musul’da katliama...

Google Haberlere Abone ol
IŞİD’in ele geçirdiği Musul’dan kaçış devam ediyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ele geçirdiği Musul’da halk korku ve panik içinde şehirden ayrılmaya devam ediyor. Musul’da bulabildikleri araçlarla ile Kürt Bölgesine sığınan halk Perşmergeler tarafından karşılanıyor.

Musul’da katliama uğramaktan korkan sivillerin şehri terk ettikleri haberleri geliyor. IŞİD’in olası saldırılarından endişe eden siviller şehirden ayrılıyor.

IŞİD’e bağlı güçlerin şehirde adeta terör estirdiğini söyleyen Farac Hasan Casim Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına şöyle konuştu: “Bunlar insanları sokak ortasında infaz ettiler. İnsanlar bu manzaralar karşısında korktu. Bu sebeple kaçmak durumunda kaldılar. Bizim yanımızda olan Kürt kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Ninova şehrinde tüm olanakları sağladılar. Tarih onur verici tutumunu yazacaktır. Aynı zamanda Irak ordusunun bombardıman yapacağı söylendi. Bu yüzden de korktuk. “

Kürt bölge sınırındaki kontrol noktasına gelenler araçlarından indirilip aramadan geçirilip geçici oturma izni veriliyor. Kürt bölgelerine bir haftadır göç edenlerin sayısının 400 bini geçtiği bildiriliyor.

CİHAN

Yorumlar