IŞİD'den Facebook'a Karşı 'Helafabook'

Sosyal medya platformlarını aktif biçimde kullanan IŞİD destekçileri kendi platformlarını kurdu. Site açıldıktan bir süre sonra yöneticileri tarafından geçici olarak kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'den Facebook'a Karşı 'Helafabook'

IŞİD propagandasını yürütmek için 'Facebook' tarzı ile 'Helafabook' (Halifebook) sosyal medya platformunu kuruldu. Helafabook sitesi yönetimi, paylaşılan ilk gönderide yeni sitenin resmen açılışını duyurdu.

SİTENİN ADI: HELAFABOOK

Gönderide sitenin IŞİD sempatizanları içinde iletişim kurmaya yönelik bulunduğu söylendi. El cezire'nin haberine göre, yöneticileri, 'Helafabook' ismiyle açılan sitenin IŞİD vasıtası ile kurulmadığını ve onun müstakil bir site olduğunu iddia ediyor.

DESTEK İSTEDİLER

Site yönetimi, IŞİD sempatizanlarından tanıtım desteği ve sitenin olası olduğunca paylaşılmasını istedi. Site kullanıcılarından ise değişik tepkiler geldi. Bazı kullanıcılar sitenin bilgi toplamak amaçlı bir istihbarat oyunu olduğunu iddia ederken, birileri ise onun başka sosyal medya platformlarında IŞİD yanlısı hesapların askıya alınmasına karşı bir hücum olduğunu öne sürdü.

ŞU AN TEDBİR NEDENİYLE KAPALI

Site şu an kullanıma kapalı. Gerekçe ise 'kullanıcıların bilgilerini korumaya yönelik bir tedbir'. Şubat ayında Beyaz Saray'da düzenlenen terörle savaş zirvesinde, IŞİD'e karşı yürütülen teknoloji savaşında istenen muvaffakiyet sağlanamadığı neticesine varılmıştı.

ABD'DEN YÜZLERCE KATILIMCI SAĞLADILAR

Zirvede konuşan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'in sosyal medyada giderek büyüyen propagandasına karşı Birleşik Arap Emirlikleri ile ortak yeni bir plan başlattıklarını duyurmuştu. IŞİD sosyal medya yardımı ile Avrupa ve ABD'den yüzlerce katılımcı sağlıyor. Avrupa devletleri ve ABD, IŞİD'e katılmak üzere ülkeden ayrıldığından şüphelendiği şahısların pasaportlarına el koyuyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar