IŞİD, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor

Pakistan Ulema Konseyi Başkanı Eşrefi, DAEŞ terör örgütünü günümüzün 'hariciler'i olarak nitelendirerek, bu örgütün sosyal medyayı bir silah olarak kullandığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
IŞİD, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor

Pakistan Ulema Konseyi (PUK) Başkanı Hafız Tahir Eşrefi, "Günümüzün 'hariciler'i olarak nitelendirebileceğimiz IŞİD, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor" dedi.

Eşrefi, IŞİD'in sosyal medya üzerinden gençlerle irtibat kurmayı başardığını belirterek, bu örgüte karşı başa çıkabilmek için din adamlarının sosyal medya üzerinden halkla bağlantısının kuvvetlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

"Günümüzün 'haricileri olarak nitelendirebileceğimiz IŞİD, sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyor" diyen Eşrefi, Pakistan'da ise bu örgüte desteğin yok denecek kadar zayıf olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Pakistan'da kayıtlı medrese sayısının yüzde 90'a ulaştığını belirten Eşrefi, medreselerin IŞİD propagandasına alet olacağına inanmadığını kaydetti.

Eşrefi, dünyada alevlenen mezhep çatışmalarına ilişkin olarak ise Pakistan özelinde bir Şii-Sünni gerilimi tehdidi bulunmadığını belirterek, "Dış güçlerin desteğiyle böylesi bir fesat çıkarmak için hazır bekleyenler olabilir ancak biz onların emellerini boşa çıkartacağız" diye konuştu.

Yorumlar