IŞİD Luke Skywalker'ın Evini Ele Geçirdi

Star Wars'taki meşhur Tatooine gezegeninin isim babası ve yakınında ilk filmin çekim yaptığı, Star Wars setlerinin durduğu şehir IŞİD'in kontrolüne geçti.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Luke Skywalker'ın Evini Ele Geçirdi

George Lucas esas karakteri Luke Skywalker'ın gezegeni ve bütün öykünün başlangıç noktası bulunan çöl gezegeni bulunan Tatooine'de geçen sahneleri Tunus'ta çektiği; Lucas ve takımı Tunus'u terk ettikten sonra bile muhafaza edilip, turizme açılan fiziksel setler IŞİD'in eline geçti

KERVAN NOKTASI OLARAK KULLANIYOR

Bugün ortaya çıkan bir gelişmeyle anlaşıldı ki terör örgütü IŞİD meşhur çöl gezegenine ismen ilham sağlayan Tatavin'i bir üs şekilde kullanıyormuş. CNN International'da yer sektör bir haberde, Tunuslu yetkililerin yaptığı keşfe nazaran IŞİD Tatavin'de silah kasaları, mühimmat stoğu ve roketatarlar sakladığı belirtiliyor. Şimdilik bulunanlar bundan ibaret, lakin Tatavin'in umumi şekilde IŞİD yönünden bir nevi kervan noktası şekilde kullanıldığı söyleniyor.

TUNUS TATAVİN ÜZERİNDEN CİDDİ BİR TURİZM SEKTÖRÜ YARATMIŞTI

Dediğimiz bu şeklinde Star Wars Tatavin'de hiç cazibe yapmadı, lakin IŞİD'in dikkat çekici ki tesir sahibi bulunduğu lokasyon, Star Wars hayranları için iri bir ciddiyete sahip bulunan Sidi Bouhlel ve Sidi Driss bu şeklinde yerlere fazla aşırı yakın. Tunus son zamanlarda bu mevzu üstünden önemli bir turizm piyasası yaratmıştı. Hatta yeni Star Wars filmi The Force Awakens'ın da gene Tunus'da çekilmesi bekleniyordu, lakin yönetmen J.J. Abrams Tunus yerine çöl sahneleri için Abu Dhabi'yi tercih etmişti. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar