IŞİD ile muhalifler Türkiye sınırında çatıştı

Suriye ordusunun Halep'in kuzeyine yönelik operasyonlarının arttığı son günlerde sessizliğin hakim olduğu Kilis'in sınır kesimleri yeniden hareketlendi.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD ile muhalifler Türkiye sınırında çatıştı

Kilis’in hemen karşısındaki Suriye köylerinde Suriye IŞİD ile diğer silahlı gruplar arasında çatışmalar yeniden başladı. Kilis'in Yavuzlu Köyü'nün karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinin Düden ve Karamezra köylerinde IŞİD militanları ile Fetih Ordusu’na bağlı gruplar arasında dün gece saatlerinden itibaren çatışmalar başladı. Sabahtan itibaren zaman zaman şiddetlenen çatışmalar sırasında kullanılan silah ve bombaların patlama sesi, Türkiye tarafından da duyuldu.

Çatışmaların sürdüğü bölgede duvar yapımı için sınır hattındaki mayınların temizliği de devam ediyor. Askerlerin korumasındaki birlikler mayın temizleme aracı ile duvar örülecek sınır hattındaki mayınları temizlemeyi sürdürüyor. Mayın temizliği sırasında Suriye tarafından herhangi bir saldırı olmaması için askerlerin teyakkuz halinde olduğu, bölgedeki hakim tepelerde de zırhlı araçların konuşlandırıldığı görüldü.

Yorumlar