IŞİD: Beyaz Saray, Big Ben ve Eyfel Kulesi'ni Bombalayacağız

IŞİD, ABD'nin Başkanlık konutu Beyaz Saray'a, Londra'daki ünlü saat kulesi Big Ben'e ve Paris'teki Eyfel Kulesi'ne saldırı tehdidinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD: Beyaz Saray, Big Ben ve Eyfel Kulesi'ni Bombalayacağız

IŞİD Londra'daki meşhur saat kulesi Big Ben'e ve Paris'teki Eyfel Kulesi'ne hücum tehdidinde bulundu. IŞİD, taraftarlarına yönelik sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani'nin izahatsının bulunduğu 27 dakikalık bir ses kaydı yayınladı.

Açıklamada Adnani IŞİD karşıtı koalisyonun askeri başarılarının yalan ve düş ürünü olduğunu söyleyerek 'IŞİD'in dayanıklı olduğunu, devamlı güçlendiğini ve muzaffer kalacağını' söyledi. Adnani ses kaydında Beyaz Saray'ı amaç aldıklarını da söyledi.

'BU BİZİM İÇİN ZAFER'

IŞİD sözcüsü Adnani, Kobani'deki yenilgilerinin ise bir muvaffakiyet olduğunu ileri sürdü. Adnani 'Eğer Pentagon aylar sonra küçük bir şehrin art alınmasını kutluyorsa bu bizim için bir zaferdir' diye konuştu.

'BEYAZ SARAY, BİG BEN VE EYFEL'İ BOMBALAYACAĞIZ'

IŞİD sözcüsü, ABD küçük kentler için savaşırken kendilerinin Paris, Roma, Granada bu şeklinde fazla fazla daha kocaman metropolleri amaç aldığını söyledi. Adnani 'Beyaz Saray, Big Ben ve Eyfel Kulesi'ni bombalayacağız' diye konuştu.

'HALİFELİK BATI AFRİKA'YA YAYILIYOR'

Adnani bununla birlikte IŞİD ile Boko Haram içerisinde da bir ittifak kurulduğunu da belirterek 'Sizlere halifeliğin Batı Afrika'ya yayıldığı yönündeki iyi haberi bildiriyoruz zira Sünni gruptaki kardeşlerimizin ittifak teklifini kabul ettik' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar