IŞİD Belçika'daki saldırıları üstlendi

IŞİD Belçika'da bugün üç ayrı noktada düzenlenen saldırıları üstlendi

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Belçika'daki saldırıları üstlendi

Son Haberler Logo

IŞİD, Avrupa Birilği'nin başkenti Brüksel'de düzenlenen iki intihar saldırısı ile bir bombalı saldırıyı üstlendi. 

Örgüte yakın bir haber ajansına yapılan açıklamada, saldırının Belçika'nın örgüte yönelik operasyonlarına bir misilleme olduğu belirtildi. 

Belçika polisi, Paris saldırılarının bir numaralı zanlısı olduğu belirtilen ismi, iki gün önce düzenlediği operasyonla yakalamıştı. Zanlıyla birlikte iki kişi daha çıkan çatışmalar sonucu yakalanmıştı. 

YENİ SALDIRILARLA TEHDİT ETTİ

Örgüt adına yapılan açıklamada saldırıyla ilgili detaylara yer verilmezken, bu tür patlamaların devam edeceği tehdidi yer aldı.

34 KİŞİ ÖLDÜ, 170'TEN FAZLA YARALI VAR

Belçika'da bugün havalimanı ve metro istasyonunda meydana gelen saldırılarda şu ana kadar 34 kişi ölürken; 170'ten fazla kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir Türk de bulunuyor. 

ALMANYA'YA TEHDİT

Öte yandan Alman Bild Online’de yer alan habere göre, IŞİDhem Belçika’yı hem de Almanya’yı yeni saldırılar konusunda tehdit etti. Haberde “abo_omar_170” adlı twitter hesabından Fransızca yapılan paylaşımda,”Siz bizi doğuda bombalıyorsunuz, bu yüzden biz de sizi batıda bombalıyoruz. Göze göz, dişe diş” ifadelerinin yer aldığı paylaşıldı.

Söz konusu hesaptan başka bombaların da patlatılacağı duyurulurken,”Daha çok bombaya ve ölüye hazır olun. Yakında Almanya'da!“ deniliyor.

“abo_omar_170” adlı twitter hesabının arkasında terör örgütü IŞİD’in olduğunu düşünen terör uzmanları, Cuma günü yakalanan Paris saldırılarının liderlerinden Salah Abdeslam ile bağlı kişilerin olabileceği üzerinde duruyor.

Yorumlar