Irkçı partinin İslami kuruluşlarla ilgili verdiği tüm öneriler reddedildi

Hollanda Meclisi'nde (Tweedekamer) İslami cemaat ve kuruluşlar ile ilgili olarak Irkçı-İslam düşmanı Özgürlükçüler Partisi'nin (PVV) verdiği dört önerge reddedildi.Hollanda'da PVV Milletvekili Marcel de Graaf’ın İslam ile ilgili olan tüm...

Google Haberlere Abone ol
Irkçı partinin İslami kuruluşlarla ilgili verdiği tüm öneriler reddedildi

Hollanda Meclisi'nde (Tweedekamer) İslami cemaat ve kuruluşlar ile ilgili olarak Irkçı-İslam düşmanı Özgürlükçüler Partisi'nin (PVV) verdiği dört önerge reddedildi.

Hollanda'da PVV Milletvekili Marcel de Graaf’ın İslam ile ilgili olan tüm kuruluşların faaliyetlerinin sıkı şekilde denetlenmesi yönündeki önergesi diğer partilerin oylarıyla reddedildi.

Önergelerde, istihbarat teşkilatı AİVD’nin görevlendirilerek tüm Türk-Müslüman kuruluşlarının denetlenmesi ve tüm İslami arka planı ya da hedefi olan kuruluşlara verilen sübvansiyonların durdurulması’ isteniyordu.

İşçi Partisi Milletvekili (PvdA) Tunahan Kuzu "Mecliste yaptığımız oylamada hiçbir partiden destek alamadılar." dedi. Kuzu, İslami kuruluşların PVV'nin önerisi ile ötekileştirilmesine karşı olduklarını gösterdiklerini söyledi. Kuzu, "İnsanları kışkırtmak yerine bir araya getirmenin yollarına bakmamız gerekiyor. Bütün siyasi partiler hatta ve hatta Sosyalist Parti bile PVV'ye karşı oy kullandı. İnsanları karşı karşıya getirmeye PVV hariç herkes karşı çıktı." dedi.

CİHAN

Yorumlar